Agenciju za razvoj Rasinskog okruga posetili predstavnici JICA

Agenciju za regionalni razvoj Rasinskog okruga posetili su predstavnici Japanske agencije za međunarodnu saradnju – JICA.

Poseta je organizovana u sklopu realizacije međunarodnog projekta

„Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za mikro, mala i srednja preduzeća, privredna društva i preduzetnike u zemljama zapadnog Balkana do 2020. godine“.

Usluga mentoringa namenjena je mikro, malim, i srednjim privrednim društvima, preduzetnicima, kao i zadrugama, a cilj je da se kroz pružanje sveobuhvatne i blagovremene podrške korisnicima pruži podrška njihovom nesmetanom razvoju. Direktor Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga, Aleksandar Šaronjić rekao je da je cilj saradnje sa japanskim stručnjacima razvoj našeg privatnog sektora.

Proces mentoringa u Japanu je veoma razvijen i u primeni je na svim nivoima društva i privrede,

Proces mentoringa, koji promoviše Japanska agencija za međunarodnu saradnju, odvija se u direktnom kontaktu stručnog lica, odnosno mentora i vlasnika preduzeća ili menadžmentom u prostorijama korisnika.

Vlasnik ili menadžment preduzeća i mentor, zajedno proučavaju aktuelno poslovanje ili smetnje za dalji razvoj. Na osnovu konstatovanog stanja mentor i korisnik mentoring usluge pripremaju plan razvoja.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *