Trstenik: Humanitarna akcija “Aukcija vaskršnjih jaja”

U Trsteniku se trinaesti put zaredom organizuje humanitarna akcija pod nazivom Aukcija vaskršnjih jaja. Humanitarna akcija će se održati 4. aprila sa početkom u 12 časova u Likovnom salonu.

Ove godine sredstva će se prikupljati za četvoro naših mladih sugrađana koji su veliki borci i čije porodice ulažu veliki napor da im omoguće da žive i rastu kao i ostali njihovi vršnjaci:

-za petogodišnjeg dečaka rođenog u šestom mesecu trudnoće sa nagnječenjem glave, sa zatvorenim jednim plućnim krilom i nedostatkom krvi koji danas boluje od cerebralne paralize, a takođe ima i strabizam. Samo je u prošloj godini imao dve operacije mišića i osam meseci rehabilitacije u Sokobanjskoj u Beogradu. Dečak još uvek ne može da hoda, puzi, govori i nosi pampers pelene…

-za devojčicu koja još nema ni punu godinu a takođe je prevremeno rođena beba (u sedmom mesecu trudnoće) sa samo 850 grama i odmah stavljena u inkubator. Imala je dve operacije (ugrađivanje pumpice u glavi kako bi se izvlačio likvor i ugrađivanje VP šanta u glavu). Po rođenju, 15 dana, je dobila bolničku bakteriju stomaka i creva od čega je dobila sepsu, krvarenje iz stomaka i pluća kao i veliki pritisak u glavi. Devojčica ima hidrocefalus.

-devojčicu koja sada ima 13 godina, a boluje od cerebralne paralize od rođenja. Po rođenju je imala operaciju zbog unutrašnjeg hidrocefalusa kada joj je plasiran BP šant sa desne strane. Takođe je imala operaciju laserom (operisane su joj tetive na nogama i rukama i oči). Boluje od strabizma i ima posebne naočare.Poslednju hiruršku intervenciju imala je 05.03.2018.godine u Ženevi gde su operisana oba stopala i još uvek se tamo nalazi…

-dečak star 7 godina. Od 2016.godine se leči od leukemije u Beogradu. U februaru 2018.godine mu se naglo pogoršalo zdravstveno stanje, trenutno se nalazi u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj.

U duhu predstojećeg pravoslavnog praznika Vaskrsa, pozivamo Vas da se odazovete na Humanitarnu aukciju vaskršnjih jaja kako bi sakupili što više sredstava i pomogli porodicama obolelih da prevaziđu ozbiljne zdravstvene probleme.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *