27. Sajam zapošljavanja: 40 poslodavaca iskazalo potrebu za zapošljavanjem blizu 500 radnika

Pod pokroviteljstvom grada Kruševca, u organizaciji kruševačke Filijale Nacionalne Službe za zapošljavanje, u Hali sportova je održan 27, Sajam zapošljavanja. Oko 40 poslodavaca, iskazalo je potrebu za zapošljavanjem, blizu 500 radnika. Prema rečima direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale u Kruševcu najtraženija su zanimanja građevinske, elektro i mašinske struke u svim stepenima obrazovanja, kao i komercijalisti, prodavci i vozači.

27. Sajam zapošljavanjanj beleži zadovoljavajući posetu. Marija Jovanović trgovac po struci, popunjavala je formular u nadi da će danas imati sreću da pronađe posao, Dragan Đorđević iz Varvarina, već nekoliko godina pokušava da se zaposli, sa istom namerom Jelena Simić od 2013. posećuje Sajam…

Sa druge strane poslodavci su iskazali potražnju za zapošljavanjem. Direktor „14.oktobar“ DOO Kruševac Daniel Pribičko je podsetio da je grupa MSM grupa iz Slovačke, odnosno  „Čehoslovak GRUP“ iz Češke preuzela „14.oktobar“ u oktobru prošle godine sa 129 zaposlenih radnika. Od tada, broj zaposlenih je povećan na 205, a znatno je povećan i proizvodni program

Firmi BG produkt, takođe su potrebni novi radnici, istakao je Ivan Pavlović.

Cilj Sajma je da se mladima nakon obrazovanja omogući pronalaženje adekvatnog posla, ali i pomogne onima koji su u međuvremenu ostali bez istog ili žele da promene radno mesto, naglasila je zamenica gradonačelnice Vesna Lazarević otvarajući Sajam.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale u Kruševcu, Predrag Marković je istakao da je statistika o nezaposlenosti u blagom padu, pa je trenutno na evidenciji Službe za zapošljavanje na nivou grada oko 13 hiljada, a na teritoriji Rasinskog okruga preko 24 hiljade nezaposlenih.

Inače, Direktan kontakt poslodavca i onih koji traže posao je najbolji način da i jedni i drugi na kraju budu zadovoljni, što Sajam zapošljavanja i pruža.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *